30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt+ egy kicsi a szóráshoz*
10 dkg vaj vagy margarin
175 ml tej
1 dkg friss élesztő
1 tojás sárgája
1 kk fruktóz
1 tk só
15 dkg füstölt kolbász
A tetejére:
1 tojás fehérje
1 evőkanál szezámmag
Langyosítsuk meg a tejet. Keverjük el benne a fruktózt és morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, adjuk hozzá a tojás sárgáját és a puha vajat. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és gyúrjuk rugalmas tésztává. Alaposan ki kell dolgozni! Ha mégsem lenne megfelelő az állaga, egy kis plusz liszttel vagy tejjel javíthatunk rajta Letakarva hagyjuk a duplájára kelni. A megkelt tésztát osszuk 4 részre. Lisztezett deszkán mindegyikből nyújtsunk vékony köröket, ezeket vágjuk 12 cikkre. (Így 48 szép kis kiflink lesz). Az így kapott háromszögek aljára tegyünk egy darabka kolbászt és tekerjük fel. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Letakarva hagyjuk még egy kicsit kelni. Kenjük le a tojás fehérjével, szórjuk meg szezámmaggal és toljuk hideg (!) sütőbe. Kapcsoljuk be 200 fokra és süssük pirosra őket.
A liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt. Majd belekeverjük a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojások sárgáit. Az egészet ö...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...
Elkészítési idő:1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. 2. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. 3. Minden korong közepébe kevé...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk egybe, majd vegyük kett vagy három részre a nyers tésztát. Készítsük el a sajtkrémet a hozzávalókból, keverjük ki alaposan. Vegyü...
Elkészítési idő: