A tésztához
55 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
25 dkg sertészsír
2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojásfehérje
15 dkg trappista sajt (reszelt)
3 csapott evőkanál köménymag - egész
Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát. Külön tálban villával törjük át a túrót, majd adjuk hozzá a márván...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és néhány perc alatt felfuttatjuk. A tökmagot sütőben vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, a felét durvára daráljuk. Közben a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót a tojást, a kihűlt, áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt, majd si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű