1 kg liszt
75 dkg vaj
6 dl tejföl
1.5 evők, só
sütőpor
1. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. 2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem. A sertészsírral elmorzsolom a lisztet. Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom. Pihentetem 15...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a többi anyaggal összegyúrjuk. Keleszteni nem kell! ( én 20 percet adtam neki ) Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5 cm-s pogácsaszaggatóval kisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű