70 dkg rétesliszt
25 dkg margarin (kocka)
6 ek disznózsír
2 db tojássárgája
3 dkg friss élesztő
15 dkg trappista sajt
175 g tejföl
1 cs. e.k .só
1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
1 db tojás (kenéshez)
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kb.fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, abba morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal / r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, tojásból, margarinból egy középkemény sós linzertésztát készítünk. Félretesszük pihentetni, amig elkészül a töltelék. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kétfé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű