menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg rétesliszt
25 dkg margarin (kocka)
6 ek disznózsír
2 db tojássárgája
3 dkg friss élesztő
15 dkg trappista sajt
175 g tejföl
1 cs. e.k .só
1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kb.fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C

Sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rúd álom jó
Sajtos rúd álom jó

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldarabo...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos kifli
Szezámmagos kifli

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd 40 percig keleszt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Cheddaros kesudiós csavart
Cheddaros kesudiós csavart

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük . A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSICSERIS BURGONYÁS POGI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENT
CSICSERIS BURGONYÁS POGI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENT

Elkészítés: Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük egy órát. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk 1,5 ujjnyi vastagra, szaggatjuk, leken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk