1kg.liszt,1,5dkg élesztő,25 dkg margarin,másfél ek.só,40dkg.sajt és annyi tejföl hogy jól gyúrható legyen a tészta.Tojás a kenéshez.
A lisztel a sót és a margarint elmorzsolom,beleteszem a sajtot amiből hagyok a tetejére és annyi tejfölt teszek hozzá hogy jól gyúrható tésztát kapjak.Vékonyra kinyújtom,meg kenem tojással,megszórom sajttal és derelyevágóval szeletelem.Mehet a sütőbe!
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A tésztát dagasztás u...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk,majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, majd 30 percenként 3-szor hajtogatjuk. Kinyújtjuk, darabonként tojással lekenjük, tetejét bevagdaljuk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. A tésztából nagyobb cseresznye nagyságú golyókat készítünk, majd a felmelegített ostyasütőben kisütjük. Ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt. Közben minden hozzávalót összemorzsolunk a liszttel. Az élesztő hozzáadása után,összegyúrjuk és a tésztát simára dolgozzuk.Duplájára kelesztjük,majd kisod...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: Nehéz