• 1 élesztő
• 40dkg durum liszt
• 30 dkg tk.liszt
• 2db tojás
• 1.5 dl kefir
• 1 dl olaj
• kevés tej
• 1 light ráma
• 1 ek. só
Krém:
A rámát habosra keverjük, 1 evőkanál sóval és félre tesszük.
Elkészítés:
A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, / nem kell futtatni /a kefirt, olajat, és 1 db tojással összegyúrjuk, ha kell, akkor egy kevés tejet adunk még hozzá és kidolgozzuk. Majd 9 cipót készítünk a tésztából /nem kell keleszteni/. Az első 3 cipót vékonyra kinyújtjuk, kettőt megkenünk a krémmel, és egymásra rakjuk, a harmadikkal befedjük. A három lapot együtt, ismét kisodorjuk vékonyra és 16 részre osztjuk, egyenként feltekerjük, kifliket formázunk belőle. Ezt még 2x megismételjük, így kapunk 48 db kis kiflit. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a kifliket, szezámmaggal meghintjük vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Az élesztőt nem futtatom, csak bele morzsolom a lisztbe, és nem kell keleszteni a tésztát.
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg lisztet összegyúrni a felfuttatott élesztős tejjel, 1 kanál sót és 1 kanál cukor a tésztába, 2 deci olaj össze gyúrjuk. 4 cipót formálunk, margarint ki keverjük egy kanál sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsd elő a sütőt 160 fokra alul-felül sütéssel. Mérd aprítógépbe a szilárd hozzávalókat, majd a folyékonyakat. Néhányat pulzálva, majd folyamatosan keverve dolgozd jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A hozzávalókat összegyúrjuk és kicsit pihentetjük. -Ezalatt kibéleljük a sütőlapot sütőpapírral, felverjük a tojást, lereszeljük a sajtot. -Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra n...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű