menu

Családireceptkönyv.hu

Kefires kifli


Írta:

Adag: 48 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 élesztő
• 40dkg durum liszt
• 30 dkg tk.liszt
• 2db tojás
• 1.5 dl kefir
• 1 dl olaj
• kevés tej
• 1 light ráma
• 1 ek. só

Elkészítés:


Krém:
A rámát habosra keverjük, 1 evőkanál sóval és félre tesszük.
Elkészítés:
A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, / nem kell futtatni /a kefirt, olajat, és 1 db tojással összegyúrjuk, ha kell, akkor egy kevés tejet adunk még hozzá és kidolgozzuk. Majd 9 cipót készítünk a tésztából /nem kell keleszteni/. Az első 3 cipót vékonyra kinyújtjuk, kettőt megkenünk a krémmel, és egymásra rakjuk, a harmadikkal befedjük. A három lapot együtt, ismét kisodorjuk vékonyra és 16 részre osztjuk, egyenként feltekerjük, kifliket formázunk belőle. Ezt még 2x megismételjük, így kapunk 48 db kis kiflit. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a kifliket, szezámmaggal meghintjük vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az élesztőt nem futtatom, csak bele morzsolom a lisztbe, és nem kell keleszteni a tésztát.

Kefires kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtfánk
Sajtfánk

A tejet tegyük fel forralni, majd ha felmelegedett, tegyük bele a vajat. Ha elolvadt, szórjuk bele a lisztet, kicsit tegyük vissza a tűzre, majd ismét levéve beleütjük a tojást,bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bordói sósrudacskák
Bordói sósrudacskák

A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Májas lepény
Májas lepény

Késhegyével felaprítom a májat, hozzákeverem a hozzávalókat, olajos tepsiben kisütöm (mint a palacsintát) átforgatom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Joghurtos-sajtos pogácsa
Joghurtos-sajtos pogácsa

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk