Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kefires kifli


Írta:

Adag: 48 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 élesztő
• 40dkg durum liszt
• 30 dkg tk.liszt
• 2db tojás
• 1.5 dl kefir
• 1 dl olaj
• kevés tej
• 1 light ráma
• 1 ek. só

Elkészítés:


Krém:
A rámát habosra keverjük, 1 evőkanál sóval és félre tesszük.
Elkészítés:
A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, / nem kell futtatni /a kefirt, olajat, és 1 db tojással összegyúrjuk, ha kell, akkor egy kevés tejet adunk még hozzá és kidolgozzuk. Majd 9 cipót készítünk a tésztából /nem kell keleszteni/. Az első 3 cipót vékonyra kinyújtjuk, kettőt megkenünk a krémmel, és egymásra rakjuk, a harmadikkal befedjük. A három lapot együtt, ismét kisodorjuk vékonyra és 16 részre osztjuk, egyenként feltekerjük, kifliket formázunk belőle. Ezt még 2x megismételjük, így kapunk 48 db kis kiflit. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a kifliket, szezámmaggal meghintjük vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az élesztőt nem futtatom, csak bele morzsolom a lisztbe, és nem kell keleszteni a tésztát.

Kefires kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Medvehagymás-túrós rudak
Medvehagymás-túrós rudak

Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát. Külön tálban villával törjük át a túrót, majd adjuk hozzá a márván...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pupusas
Pupusas

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olivás fetás muffin
Olivás fetás muffin

A vajat habosra keverjük a tojással és hozzáadjuk a joghurtot majd a lisztes-sütőporos keveréket. Egynemű tésztává keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a feta sajtot és a darabolt oliv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kosárka - Pástétomos kosárkák
Kosárka - Pástétomos kosárkák

1. A burgonyát a margarinnal és a liszttel, egy kiskanál sóval összegyúrjuk, vastagra nyújtjuk, nagy fánkvágóval kivagdaljuk. 2. A korongok felét egy kisebb fánkvágóval vagy po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk