- 1kg liszt
- 50 g élesztő
- 40 só
- 370g tej
- 10g cukor
- 250g margarin
- 2db tojás
- Medvehagyma apróra vágva
TETEJÉRE:
- tojás a kenéshez
- Reszeltsajt
Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással és sajtot szórunk rá. Sütőpapírral bélelt tepsin 180-200 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
Nagyi titka kelt tészta süteménylisztel a legfinomabb.
Dagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként szorosan egymást fedve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk, és pohár segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű