- 1kg liszt
- 50 g élesztő
- 40 só
- 370g tej
- 10g cukor
- 250g margarin
- 2db tojás
- Medvehagyma apróra vágva
TETEJÉRE:
- tojás a kenéshez
- Reszeltsajt
Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással és sajtot szórunk rá. Sütőpapírral bélelt tepsin 180-200 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
Nagyi titka kelt tészta süteménylisztel a legfinomabb.
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kávés kanál sót, két doboz tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot. Ezekből a hozzávalókból köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban alaposan elkevertem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a borsot, a cukrot, a sütőport és a sörélesztő pelyhet. A nedves hozzávalókat: az olívaolajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölben simára keverjük az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsolunk benne először csak 20 dkg vajat, majd összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal / r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű