Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1kg liszt
- 50 g élesztő
- 40 só
- 370g tej
- 10g cukor
- 250g margarin
- 2db tojás
- Medvehagyma apróra vágva

TETEJÉRE:
- tojás a kenéshez
- Reszeltsajt

Elkészítés:


Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással és sajtot szórunk rá. Sütőpapírral bélelt tepsin 180-200 fokos előmelegített sütőben kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyi titka kelt tészta süteménylisztel a legfinomabb.

Medvehagymás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták, Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos kagyló
Sajtos kagyló

Dagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos roló
Sajtos roló

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként szorosan egymást fedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos pogácsa (2)
Sajtos pogácsa (2)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sonkás-kukoricás pogácsa
Sonkás-kukoricás pogácsa

Langyos tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk, és pohár segítségé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk