50 dkg finomliszt
2 tk. só
20 dkg zsír! (kacsa, liba, vagy sertés az mindegy)
1 tojás
kb. 3 ek. tejföl
2 dkg élesztő
tetejére:
1 tojás
25-30 dkg reszelt sajt
A késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni.
Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel közepesen kemény tésztát kaptam. 10-15 percig hagytam pihenni, hogy jól nyújtható legyen.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
Lisztezett deszkán kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtottam a pihentetett tésztát. Egy felvert tojással lekentem, majd jó vastagon megszórtam reszelt sajttal. Kb. 25-30 dkg volt.
Egy pizzavágóval felcsíkoztam, sütőpapíros tepsire tettem és máris a forró sütőbe toltam. Kb. 15 perc kell neki, hogy a sajt szép pirosra süljön a tetején.
Ha nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever kinyújt bevagdos süt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAzzal kezdünk, hogy lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába. A tejben feloldjuk az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak elkeverni, hogy feloldódjon). A lisztet átszitálju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokon 15 perc alatt arany barna lesz, en nagyon vékonyra vágom igy ket tepsi lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű