50 dkg finomliszt
2 tk. só
20 dkg zsír! (kacsa, liba, vagy sertés az mindegy)
1 tojás
kb. 3 ek. tejföl
2 dkg élesztő
tetejére:
1 tojás
25-30 dkg reszelt sajt
A késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni.
Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel közepesen kemény tésztát kaptam. 10-15 percig hagytam pihenni, hogy jól nyújtható legyen.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
Lisztezett deszkán kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtottam a pihentetett tésztát. Egy felvert tojással lekentem, majd jó vastagon megszórtam reszelt sajttal. Kb. 25-30 dkg volt.
Egy pizzavágóval felcsíkoztam, sütőpapíros tepsire tettem és máris a forró sütőbe toltam. Kb. 15 perc kell neki, hogy a sajt szép pirosra süljön a tetején.
egy tálban minden hozzávalót összekeverünk -utoljára hagyjuk az ecetes vizet amit lassan adagolva keverünk a tésztához -legalább 1/2 napot pihentetjük hűtőbe -de el lehet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEzeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, majd négy egyenlő részre osztom. A krém hozzávalóit egy tálba teszem és alaposan összedolgozom. A tészta negyedét kinyújtom vékonyra, téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű