60 dkg liszt
10 dkg zsír
só
bors ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
tojás 1-2 db + a kenéshez
0,5 dl langyos tej
kb 30 dkg párolt káposzta
A lisztet a tálba szitáltam,sóztam, borsoztam, közepébe morzsoltam az élesztőt, egy csipet cukrot.
Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is.
Elkezdtem a tésztát összegyúrni és folyamatosan adtam hozzá a káposztát.
Rugalmas, de lágy tésztát készítettem,majd betettem hűsölni a hűtőbe.
Reggel a sütőt 200 fokra kapcsoltam (légkeverésre) a tésztát egyszer hajtogattam, kisodortam, a tetejét bevagdaltam, majd kockákra vágva kizsírozott tepsire raktam.
Tojással lekentem a tetejét és irány a sütő!
A káposztát helyettesíthetitek,töpörtyűvel, karamellizált hagymával,aszalt paradicsommal és még sokféleképpen ki hogy szereti!
A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...
Elkészítési idő:Kavarjuk össze külön edényben a folyékony és a száraz összetevőket. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, ma...
Elkészítési idő:A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és t...
Elkészítési idő: