menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás leveles kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
10 dkg zsír

bors ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
tojás 1-2 db + a kenéshez
0,5 dl langyos tej
kb 30 dkg párolt káposzta

Elkészítés:


A lisztet a tálba szitáltam,sóztam, borsoztam, közepébe morzsoltam az élesztőt, egy csipet cukrot.
Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is.
Elkezdtem a tésztát összegyúrni és folyamatosan adtam hozzá a káposztát.
Rugalmas, de lágy tésztát készítettem,majd betettem hűsölni a hűtőbe.
Reggel a sütőt 200 fokra kapcsoltam (légkeverésre) a tésztát egyszer hajtogattam, kisodortam, a tetejét bevagdaltam, majd kockákra vágva kizsírozott tepsire raktam.
Tojással lekentem a tetejét és irány a sütő!

Trükkök, tippek, praktikák:


A káposztát helyettesíthetitek,töpörtyűvel, karamellizált hagymával,aszalt paradicsommal és még sokféleképpen ki hogy szereti!

Káposztás leveles kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Hagymás-kolbászos-sajtos stangli
Hagymás-kolbászos-sajtos stangli

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. A 1 dl langyos tejbe teszünk egy-kettő csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést “fészket” teszünk és bele öntjük a cukros langyos tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt. Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Szafi sós kelttészta alaprecept
Szafi sós kelttészta alaprecept

Első lépésként öntsük össze a 3 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot). A végén vizes (v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Burgonyafánk
Fánk - Burgonyafánk

1. Összedolgozzuk a lisztet a főtt, hámozott, áttört burgonyát, a vajat, a tojássárgáját, a fél dl tejet és az élesztőt. pihentetjük. 2. Ha megkelt, fánkokat szaggatunk belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk