Családireceptkönyv.hu

Káposztás leveles kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
10 dkg zsír

bors ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
tojás 1-2 db + a kenéshez
0,5 dl langyos tej
kb 30 dkg párolt káposzta

Elkészítés:


A lisztet a tálba szitáltam,sóztam, borsoztam, közepébe morzsoltam az élesztőt, egy csipet cukrot.
Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is.
Elkezdtem a tésztát összegyúrni és folyamatosan adtam hozzá a káposztát.
Rugalmas, de lágy tésztát készítettem,majd betettem hűsölni a hűtőbe.
Reggel a sütőt 200 fokra kapcsoltam (légkeverésre) a tésztát egyszer hajtogattam, kisodortam, a tetejét bevagdaltam, majd kockákra vágva kizsírozott tepsire raktam.
Tojással lekentem a tetejét és irány a sütő!

Trükkök, tippek, praktikák:


A káposztát helyettesíthetitek,töpörtyűvel, karamellizált hagymával,aszalt paradicsommal és még sokféleképpen ki hogy szereti!

Káposztás leveles kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Burgonyafánk virslivel
Burgonyafánk virslivel

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha egy kicsit kihűlt, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-fokhagymás zellergolyók
Sajtos-fokhagymás zellergolyók

A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből. Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”. Mikor m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borzas pogácsa
Borzas pogácsa

A tészta hozzávalóit: lisztet, puha margarint, tojást, tejfölt, sót és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kinyújtjuk fél cm vastagra, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőleme...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csomó recept
Fokhagymás csomó recept

A meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk