A tésztához:
80 dkg liszt
1 ek.só
másfél dl olaj
fél liter tej
5dkg élesztő
A krémhez:
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 kanál tejföl
kevés só
Díszítéshez:
reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és puha tésztát gyúrunk.
Kétszeresére kelesztjük,átgyúrjuk,4 cipót formálunk,gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
A lapokat egyenként megkenjük a töltelék hozzávalóiból,amit krémesre kevertünk.
Töltelék: 3 tojás sárgáját a margarinnal és a sóval habosra keverjük.
Feltekerjük,mint a bejglit.
A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük és a rudakat megkenjük,sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk.
Még fél óráig meleg helyen tartjuk,kelesztjük és 180 fokra melegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
A vizet felforralom az olajjal ha forró hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok és egyesével robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, lágy tésztát gyúrunk belőle. ◾️Egy éjszakára a hűtőbe tesszük (én most ne...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesÖsszedolgozom a tésztát, letakarva 45 percig kelesztem. Fél ujjnyi vastagra kinyújtom lekenem olajjal és megszórom reszelt sajttal. Szorosan feltekerem, a két végét ráhajtom, pih...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes