Tészta:
1 kis pohár joghurt (140 g )
2 db tojás
csipet só
2 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál cukor
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál só
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok majd kelesztőtálban duplájára kelesztem.Jól formázható rugalmas kicsit lágyabb tészta legyen.Ha a tej nem elég akkor kicsivel pótolni kell.
Míg kel a tészta elkészítem a krémet.
A vajat kikeverem a sóval,nem kell megolvasztani,csak éppen kenhető legyen.
Mikor megkelt lisztezett felületre borítom négy egyforma darabra vágom.
Majd ezeket is felezem.Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok,majd megkenem a sós vajjal.Borítom egy másik kinyújtott lappal,majd 16 cikkre vágom.Egyesével feltekerem őket,sütőpapírral bélelt tepsire teszem.Hagyom ismét kelni 15-20 percet majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre.
64 db kifli lesz belőle.
Frissen legfinomabb.
Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztbe belekeverjük, majd belemorzsoljuk a puha margarint, beledolgozzuk a többi hozzávalót. 1 órát kelesztjük, majd nyújtjuk, megkenjük a tojással a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta sütése 190 C fokon alsó felső sütésen 15 perc környékén van. A Sajt krém állaga a használt sajtok állagától , minőségétől , keménységétől minimális mértékben változhat !1...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk, 1 napig állni hagyjuk a hűtőben. Másnap nyújtjuk, tetejét 1 felvert tojással megkenjük, sajtot szórunk rá, formára vágjuk, kisütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. (Maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul.) Ha elkészült, hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű