Tészta:
1 kis pohár joghurt (140 g )
2 db tojás
csipet só
2 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál cukor
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál só
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok majd kelesztőtálban duplájára kelesztem.Jól formázható rugalmas kicsit lágyabb tészta legyen.Ha a tej nem elég akkor kicsivel pótolni kell.
Míg kel a tészta elkészítem a krémet.
A vajat kikeverem a sóval,nem kell megolvasztani,csak éppen kenhető legyen.
Mikor megkelt lisztezett felületre borítom négy egyforma darabra vágom.
Majd ezeket is felezem.Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok,majd megkenem a sós vajjal.Borítom egy másik kinyújtott lappal,majd 16 cikkre vágom.Egyesével feltekerem őket,sütőpapírral bélelt tepsire teszem.Hagyom ismét kelni 15-20 percet majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre.
64 db kifli lesz belőle.
Frissen legfinomabb.
az élesztőt a tejben felfutattjuk .a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük -tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez.Egy nagyobb keverőtálba szórom a lisztet, rámorzsolom a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejfölt. Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Tegyünk rá egy szelet sajtot, majd tekerjük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítsük. Vajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük pár órát, de érdemes sütés előtti este már meggyúrni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű