Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt,
6 evőkanál tejföl,
20-25 dkg sajt reszelve,
30 dkg margarin vagy vaj,
1 ek só

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, megkenjük tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk.
Derelyevágóval kb. 1.5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük kb.15-20 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tészta minél vastagabb annál finomabb, nehogy vékonyra nyújtsd!
♥ Mindig felesben füstölt sajttal készítem, de csak a tésztába tegyétek, mert a tetején megég a füstölt sajt.

Sajtos rúd (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Fokhagymás kenyér rudacskák
Fokhagymás kenyér rudacskák

Az élesztőt a langyos vízzel, a cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet, zsírt és jól összedolgozom, hagyom egy 15-20 percet pihenni. (Ha van kenyérsütő géped, nyugodtan dobj be...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró, tavaszi félholdak
Vendégváró, tavaszi félholdak

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb. duplájára nő a térfogata. Ekkor li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás háromszög
Gombás háromszög

A tésztához az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Közben a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós kifli
Sós kifli

A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, abba morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávaló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk