menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt,
6 evőkanál tejföl,
20-25 dkg sajt reszelve,
30 dkg margarin vagy vaj,
1 ek só

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, megkenjük tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk.
Derelyevágóval kb. 1.5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük kb.15-20 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tészta minél vastagabb annál finomabb, nehogy vékonyra nyújtsd!
♥ Mindig felesben füstölt sajttal készítem, de csak a tésztába tegyétek, mert a tetején megég a füstölt sajt.

Sajtos rúd (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtos rúd-finom
Sajtos rúd-finom

A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a vajjal elmorzsolom. Hozzáadom a többi hozzávalót is és alaposan összedolgozom. Pár órára a hűtőbe teszem. Ujjnyi vastagra kinyújtom, toj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok
Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok

A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket két, vagy ha ho...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos muffin
Sajtos muffin

Mérjük ki a tészta hozzávalóit. Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk