Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kolbászos pogácsa/FördösZé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 30 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 500 g liszt,
- 250 g vaj,
- 200 ml tejföl,
- 1 csomag instant élesztő,
- 2 ½ csapott tk só,
- 2 db tojás,
- 80 g száraz kolbász,
Tetejére:
- 1 db tojás,
- 1 ek tej,
- 150 g reszelt sajt,

Elkészítés:


A kolbászt karikázzuk fel, pirítsuk meg, és egy aprítóban pépesítsük. A vajat a liszttel morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze, az instant élesztőt nem kell külön felfuttatni. A tésztával egyből dolgozhatunk, ha ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá lisztet.1,5-2 cm vastagságúra nyújtsuk, majd szaggassuk ki.
A tetejét kenjük meg tejes tojássárgával és szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokon légkeveréses funkción süssük kb 20 percig.

Kolbászos pogácsa/FördösZé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Medvehagymás, sonkás pogácsa
Medvehagymás, sonkás pogácsa

Először összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, sót és az sütőport, majd egy aprítógépben a hideg, felkockázott vaj felével összevegyítjük, majd megszórjuk juhsajttal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

A túróból, a lisztből és a puha margarinból tésztát gyúrok, ízlés szerint sózva. Folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe pihenni legalább 1 órára, de lehet 1 napra is. A sajtot lere...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ditta
Gluténmentes grissini
Gluténmentes grissini

Először a száraz hozzávalókat keverem össze,majd a vizet,végül az olajat. Lisztes gyúródeszkán 25 db.kis gombócot csinálok,majd kb.20cm.-es rudakat sodrok belőlük. Tepsibe rakosg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Perecke, GM
Perecke, GM

A hozzávalókat összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. A formát kiolajozzuk, és szilikon kanállal besimítjuk a formákba, 200C-fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. Aki szereti köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk