30 dkg krumplipüré
60 dkg liszt
2 teáskanál só
1,5- 2 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj
a kenéshez: 3 evőkanál libazsír elkeverve 2 púpos evőkanál liszttel
tetejére: 1 tojás és szezámmag
Az élesztőt felfuttatom 1,5 dl langyos tejben egy csipet cukorral. A hozzávalókból puha tésztát dagasztok. Nekem kellett még hozzá tej, nagyjából fél dl, ezért írtam többet.
Egy tálban duplájára kelesztem a tésztát, majd kiborítom, és gyúrótábla nagyságúra nyújtom. Megkenem a liszttel kevert libazsírral és feltekerem, mint a bejglit. Letakarva hagyom 30 percig pihenni.
Kinyújtom ujjnyi vastagra a tésztát, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és kockákra vágom, így nincs szabáshulladék, nem kell szórakozni vele.
Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 210 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Könnyű, leveles, ropogós a teteje és az alja, nagyon finom!
A 2,5 dl tejet és a 2,5 evőkanál lisztet egy kisebb lábosban habverővel csomómentesre dolgozom, majd kis lángon felteszem főni. Gyakran kevergessünk, mert a liszt nagyon lehúzza, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom könnyen kezelhető tésztát kapunk. A formának, belsejét enyhén lisztezzük ki, majd tésztával nyomkodjuk ki. Előmelegített sütőben 180 fokon süt...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük, megszórhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lágy margarinnal vékonyan megkenni --> erre jön a tepertő --> hajtogatni 3-szor, utána sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű