menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos, sós rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 gr liszt
- 250 gr margarin
- 1 db tojás
- fél csomag sütőpor
- negyed marék só
- tejföl, amennyit felvesz

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk és szaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk.

Sütés: 180 fok, alsó-felső, 15-20 perc a tészta vastagsága függvényében.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megszórhatjuk sóval, köménnyel, paprikával, szezámmaggal, sima vagy füstölt sajttal.

Sajtos, sós rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt majd a többi hozzávalót is. Kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, felülről és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa, lepényke egészségesen
Túrós pogácsa, lepényke egészségesen

Ezeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tetejüket lekenjük tojással és megszórhatjuk magvakkal vagy sajttal. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Bolognai kocka
Bolognai kocka

Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Arra vigyázunk, hogy az élesztő a sóval csak a legvégén találkozzon, mert különben nem kel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk