25 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
1 teáskanál só
reszelt sajt
lenmag
A lisztet elkevered a vajjal, sóval, szódával. A közepébe mélyedést készítesz beleteszed először a tejfölt, majd a tojások sárgájával jól elkevered, és összedolgozod a lisztel az egészet. Kicsit kemény de úgy a jó. Amikor már sima a felülete, két cipót csinálsz belőle, és letakarod azzal a tállal amibe összeállítottad a tésztát. Kb. 15-20 perc múlva sodrófával 2 mm vastagságúra kinyújtod. Feltekered a sodrófára, ráteszed a sütőlemezre, a széleit ami kilóg levágod. Tojásfehérjével átkened, rászórod előbb a lenmagot, a ha picit kevesebb sót használsz akkor még darabos sót is szórjál a reszelt sajt alá. Derelyevágóval a sütőlemezen 2x15 cm-es darabokra vágod fel.
Középső sínen 175 fokon alsó-felső - légkeverés sütési módban kb.12-15 percig süsd.
A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűkonyhakész leveles tészta - szeletelt sonka - szeletelt sajt Hajtsd ki a leveles tésztát, rétegezd rá a sonkát és a sajtot, tekerd fel, vágd fel 1 cm-es karikákra, amiket sorban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót. akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így lega...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját. A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű