Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 6 dl tej,
- 1 dl olaj,
- 1 ek só,
- 5 dkg élesztő /felfuttatva/,
- 2 tojás sárgája,
- 1 ek cukor / tejbe/,
A krém hozzávalói:
- 20 -25 dkg reszelt sajt,
- 20 dkg olvasztott margarin,
- 1 tojás sárgája,
- 1 teáskanál só,
A tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle. Félre teszem, és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta, elkészítem a krémet. Összekeverem a krém hozzávalóit. A megkelt tésztát megfelezem, és kinyújtom, a krém felét rákenem, feltekerem mint a bejglit. A tésztarudat felvágom háromszögekre, és a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom őket. A tészta másik felével ugyanígy járok el.
Kicsit hagyom kelni a tepsin még, majd lekenem a tetejét tojással és reszelt sajtot szórok a tetejére, ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
A lisztet átszitálom a sütőporral, hozzáadom a sót és margarint, elmorzsolom vele. Beleteszem a tojássárgáját és apránként a tejfölt. A tejföl mennyisége a liszt minőségétől függ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszerekkel összekevert liszten felfuttatjuk az élesztőt. 2. Hozzáadjuk a többit: margarint, burgonyát, 1 db tojást (a tojást el lehet hagyni) 3. Jól összegyúrjuk. Ha kell,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint a fotón
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű