60 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 mokkáskanál só
3 tojás sárgája
1 tojás a kenéshez / 3 a maradék fehérje /
2 dl tejöl
20 dkg reszelt sajt
25-30 dkg sonka vagy füstölt tarja
25 dkg margarin
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a sót, tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt , a fele reszelt sajtot és a félpohár tejfölt. Jól összegyúrjuk, hat gömböccé osztjuk, majd egyenként 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk., majd azokat nyolc egyenlő részre vágjuk.
Töltelék: A sonkát ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük - a sóval óvatosan!
Belekeverjük a maradék reszelt sajtot és tejfölt
A tölteléket a cikkelyek szélesebbik felébe rakjuk, és feltekerjük.
Szilikonos tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a maradék tojáscuccal, megszórjuk reszeltsajttal. 200 fokon 25-30 percig sütjük.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmeleg...
Elkészítési idő: 30-60 őerc Nehézség: KözepesAz átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük, 3-szor hajtogatjuk. 2. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 3. Forró sütőben kis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes