Családireceptkönyv.hu

Párizsi kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 mokkáskanál só
3 tojás sárgája
1 tojás a kenéshez / 3 a maradék fehérje /
2 dl tejöl
20 dkg reszelt sajt
25-30 dkg sonka vagy füstölt tarja
25 dkg margarin

Elkészítés:


A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a sót, tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt , a fele reszelt sajtot és a félpohár tejfölt. Jól összegyúrjuk, hat gömböccé osztjuk, majd egyenként 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk., majd azokat nyolc egyenlő részre vágjuk.
Töltelék: A sonkát ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük - a sóval óvatosan!
Belekeverjük a maradék reszelt sajtot és tejfölt
A tölteléket a cikkelyek szélesebbik felébe rakjuk, és feltekerjük.
Szilikonos tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a maradék tojáscuccal, megszórjuk reszeltsajttal. 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Párizsi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőporos lángos
Sütőporos lángos

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
10 perces sajtos lángos
10 perces sajtos lángos

A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk