Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Párizsi kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 mokkáskanál só
3 tojás sárgája
1 tojás a kenéshez / 3 a maradék fehérje /
2 dl tejöl
20 dkg reszelt sajt
25-30 dkg sonka vagy füstölt tarja
25 dkg margarin

Elkészítés:


A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a sót, tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt , a fele reszelt sajtot és a félpohár tejfölt. Jól összegyúrjuk, hat gömböccé osztjuk, majd egyenként 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk., majd azokat nyolc egyenlő részre vágjuk.
Töltelék: A sonkát ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük - a sóval óvatosan!
Belekeverjük a maradék reszelt sajtot és tejfölt
A tölteléket a cikkelyek szélesebbik felébe rakjuk, és feltekerjük.
Szilikonos tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a maradék tojáscuccal, megszórjuk reszeltsajttal. 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Párizsi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos ropogós
Sajtos ropogós

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A langyos tejben elkevered a cukrot, 1 e.k. lisztet,és felmorzsolod benne az élesztőt, letakarod 10 percre. A lisztet elmorzsolod a vajjal, áttört burgonyával, sóval, a közepébe d...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű sós rúd
Egyszerű sós rúd

A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. 2.A lisztet a m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tatu kifli
Tatu kifli

16 kis tégla alakúra vágott sajt szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb. Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi lisztte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk