Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /vagy pár darab háromszögletű sajt/
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor
a tetejére:

1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezám- és köménymag

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.

Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem. Másnapra is maradt egy kevés, így letesztelhettem, ugyanolyan élvezhető maradt.

Sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldarab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk,háromszor 20 percenként hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk,bevagdossuk,fél felvert tojáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lilla
"nem lehet abbahagyni" pogácsa - VM
"nem lehet abbahagyni" pogácsa - VM

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pihentetjük 15-30 percet. 2. A tésztát kb 2cm vastagságúra nyújtjuk majd a két szemközti oldalát egymásra hajtjuk. Letakarjuk egy konyharuháva...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
omlós sajtos kocka
omlós sajtos kocka

Elkészítése: 1. A lisztet, a felkockázott szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyors, könnyed mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni, ne olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk