60 dkg finom liszt,50 dkg vaj,2 egész tojás+ 2 tojás sárgája 50 dkg túró,2 sütőpor,só ízlés szerint,/kb 2 kk/,tojás a megkenéshez,és szezámmag vagy reszelt sajt...
Mindent összegyúrunk,kinyújtjuk vékony szalagokra elmetéljük derelye metszővel. Tetszés szerint amilyen hosszúkat akarunk. .Megsodorjuk és kettőt egybe fonunk .Megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Sutôpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsutjuk...
További képek a dokumentumokban !!!
1. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. 2. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. 3. Mehet hozzá a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztánkat. Először a legnagyobb köröket szaggatjuk, majd zsírozott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű sütőlapot. A rokfortot villával megtörjük, simára eldolgozzuk a krémsajttal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű