60 dkg liszt, 1 bögre: 2 dlc, 1 bögre zsír, 1 bögre tej, 1 bögre tejföl, 5 dkg élesztő, 1 mk cukor az élesztő felfuttatásához, - a recept szerint 1 teáskanál só - én egy kicsit többet tettem bele, de szerintem ez sófüggő. Ezt a felfuttatott élesztővel összedolgozni alaposan, lehetőleg 1 éjszakát a hűtőben tartani, de elég 4-5 óra. Az idő eltelte után átgyúrod deszkán, tojássárgát kikeversz tejföllel, kinyújtod, megkened, reszelt sajtot szórsz rá és kiszaggatod. Előmelegített sütőben - én 180 fok légkeverésesben - megsütöd, kb 30 perc.
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát gyúrúnk .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tetejüket lekenjük tojással és megszórhatjuk magvakkal vagy sajttal. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát. Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű