70 dkg finomliszt
2 teáskanál só
50 dkg margarin, vagy 25 dkg margarin 20 dkg zsir
12 evőkanál víz
2 evőkanál 10 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
1kg liszt
3 margarin
3 tejföl
Minimum 1 éjszaka pihentetes, 2-3 kiskanál só
http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/ecetes-sajtos-rud/
Egy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban villával lazán felverjük a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságura nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes