Családireceptkönyv.hu

Ecetes sajtos rud


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg finomliszt

2 teáskanál só
50 dkg margarin, vagy 25 dkg margarin 20 dkg zsir
12 evőkanál víz
2 evőkanál 10 %-os ecet

A tetejére:

tojás
reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.

Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.

Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.

Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.

Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


1kg liszt
3 margarin
3 tejföl
Minimum 1 éjszaka pihentetes, 2-3 kiskanál só
http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/ecetes-sajtos-rud/

Ecetes sajtos rud

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozmaringos-köményes patkók
Rozmaringos-köményes patkók

Egy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban villával lazán felverjük a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörperec falatkák, fűszeres sajtos mártogatóssal
Sörperec falatkák, fűszeres sajtos mártogatóssal

Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Hajtovány
Hajtovány

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós sütemény
Sós sütemény

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságura nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk