70 dkg finomliszt
2 teáskanál só
50 dkg margarin, vagy 25 dkg margarin 20 dkg zsir
12 evőkanál víz
2 evőkanál 10 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
1kg liszt
3 margarin
3 tejföl
Minimum 1 éjszaka pihentetes, 2-3 kiskanál só
http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/ecetes-sajtos-rud/
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk. A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy rétestészta állagú legyen. Nálam 2 dl volt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfutott a cukros vízben is, pedig ezidáig csak tejben futtattam. Minden hozzávalót a ropotgépbe tettem, tésztává gyúrtam, majd meleg helyen egy órát kelesztettem a tésztát. Nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 1 evőkanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzá keverjük a sót, cukrot, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. 3. Bele öntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejföl felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ezután vé...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű