A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama
10 dkg reszelt sajt (trappista)
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
1 evőkanál cukor
A töltelékhez: 2 tubus ömlesztett sajt
1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle.
Fél cm vastagra nyújtjuk, teli és lyukas formákat szaggatunk. Nyersen tojásfehérjével összeragasztunk egy telit és egy lyukasat. 200 C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
2. Amikor kicsit kihűltek, egy kés hegyével lyukat szúrunk a sajtkrém tubusán, és mindegyik falatkába jócskán nyomunk a sajtkrémből. A tetejére reszelt sajtot szúrunk.
A vajat belemorzsolom a lisztbe, majd gyorsan összegyúrom a többi anyaggal (tejföl, reszelt sajt, só, tojássárgája). A kész, egyneművé gyúrt tésztát cipó alakúra formálom. Ha me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet a tojással, tejben felfuttatott élesztővel, kevés étolajjal, csipet sóval és az ízesítőkkel együtt fakanállal jól k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lereszelt káposztát lesózzuk, majd kinyomkodjuk. Egy edényben a cukorral, zsírral megdinszteljük, majd fűszerezzük. Majd a kihűlt káposztát a 2. rétegtől egyenlő arányban eloszla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet és az olajat felmelegítettem. Amikor elkezdett forrni, félre húztam, hozzáadtam a lisztet (a lisztbe előzőleg belemorzsoltam az élesztőt és hozzáadtam a sót) Kézi robot hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű