A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama
10 dkg reszelt sajt (trappista)
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
1 evőkanál cukor
A töltelékhez: 2 tubus ömlesztett sajt
1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle.
Fél cm vastagra nyújtjuk, teli és lyukas formákat szaggatunk. Nyersen tojásfehérjével összeragasztunk egy telit és egy lyukasat. 200 C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
2. Amikor kicsit kihűltek, egy kés hegyével lyukat szúrunk a sajtkrém tubusán, és mindegyik falatkába jócskán nyomunk a sajtkrémből. A tetejére reszelt sajtot szúrunk.
A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk, majd félretesszük. A csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A serpenyőbe, a bac...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes160 C fokon 20.25 perc picit meg spriccelni vízzel
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. Összegyúrjuk egynemű nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű