50 dkg liszt
2 csapot tk. só
1 dl tej
2 dkg élesztő
csipet cukor
1,5 dl tejföl
2 nagyobb tojás sárgája
10 dkg margarin
Tetejét lekenni: egy egész tojás, rászórni 15 dkg sajt.
Az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. 45 perc kelesztés után átgyúrjuk, és 20 percig még tovább kelesztjük.
Kisodorjuk ujjnyi vastagra, és ketté hajtjuk, ezután újra elnyújtjuk. Tetejét becsíkozzuk, és kiszaggatjuk. A pogácsákat tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
A tésztát 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd háromszög alakúra vágjuk. A közepét megkenjük pestóval, és ráfektetjük a sonkát. Feltekerjük, és megkenjük a tetejét tojással....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljem, a vajat én enyhén megolvasztottam, nem folyósra, csak annyira, hogy villával el tudjam keverni a sajttal együtt. A sajthoz adtam a vajat, az olajat, sóztam, r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, összekeverjük a liszttel, a tojással, a vajjal, egy csipet sóval, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 2-3 órán át pihentetjük. A pihentetés után a té...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, és néhány percet várunk. Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű