50 dkg liszt
2 csapot tk. só
1 dl tej
2 dkg élesztő
csipet cukor
1,5 dl tejföl
2 nagyobb tojás sárgája
10 dkg margarin
Tetejét lekenni: egy egész tojás, rászórni 15 dkg sajt.
Az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. 45 perc kelesztés után átgyúrjuk, és 20 percig még tovább kelesztjük.
Kisodorjuk ujjnyi vastagra, és ketté hajtjuk, ezután újra elnyújtjuk. Tetejét becsíkozzuk, és kiszaggatjuk. A pogácsákat tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűHideg kézzel vagy mixerrel összemorzsoljuk a lisztet és a sajtot egy csipet só hozzáadásával. A hideg vajat felkockázzuk, és szintén belemorzsoljuk. Ha szükséges, pici vizet adhatu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA történet rém egyszerű, mert csak mindent össze kell keverni. ? A túrót a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a lisztekkel elkevert sütőport, majd a zabpelyhet is, és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű