♥ TÉSZTA
200 g vaj
100 ml habtejszín (30-32%-os)
375 g búzaliszt (BL55)
2 db tojássárgája
8 g só
A díszítéshez
tojás (közepes, "M"-es méretű)
olajos magok vegyesen
Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a tésztát, úgy még könnyebb eldolgozni. Figyelem! Lényeges, hogy a tésztát ne gyúrjuk túl. Amint összeállt, egynemű lett a tészta, hagyjuk abba a gyúrást, akkor is ha foszlós.
Az így kapott tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 15 mm vastagra, majd tegyük tányérra, vagy tálcára, és tegyük fél órára a fagyasztóba. Ha a tészta kifagyott, várjuk meg, míg annyira felenged, hogy deformálás nélkül fel tudjuk vágni egy éles késsel. Ha eléggé felengedett, felvágjuk a késsel, vagy egy kis kiszúróval is kiszúrhatjuk apró, kb 1,5-2 cm átmérőjű alakokra.
A felszeletelt aprósüteményeket megkenjük vékonyan tojással, majd megszórjuk a díszítőanyagokkal.
A sajtot, diót legcélszerűbb konyhai aprítógéppel dara finomságúra aprítani, és úgy szórni a süteményre. Még fagyosan tesszük be a sós sütit a 200°-os sütőbe. Aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt, majd 1 órát hagyjuk állni.
Egy tálba öntsük a lisztet keverjük el a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal morzsolgassuk el a margarint. Adjuk hozzá a sót, a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk...
Elkészítési idő: 40 percA lisztben keverjük el a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a ricottát, tojást és gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe 2 órára. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületen...
Elkészítési idő: 1 óraTegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessü...
Elkészítési idő: 60