- 200 ml langyos tej
- 20 g élesztő
- csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 5-6 evőkanál olaj (vagy amennyi kell egy rugalmas, de könnyen nyújtható tésztához)
+ 7 pár virsli (ha soknak találjátok a virslit, akkor lehet hosszában kettévágni és akkor elég kb. 4 pár is)
+ a tetejére tojás
◾️A 200 ml tejben a 20 g élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk.
◾️A lisztben elkeverjük a sót majd hozzáadjuk, az olajat és az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát.
◾️Kb. 40 percig kelesztjük.
◾️Ha a tészta megkelt, akkor tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd óvatosan átemeljük a tepsibe.
◾️A hosszabbik oldalánál sorban csíkokat vágunk, de a széleinél meghagyunk 1-2 cm-t.
◾️A csíkok közti távolság kb. 3 cm.
◾️A virsliket befűzzük a csíkokba (ha lehet, akkor roppanós virsli legyen, például a bécsi virslik megfelelnek erre a célra).
◾️Felvert tojással lekenjük a tésztát és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
◾️Amikor megsült letakarjuk egy tiszta konyharuhával és a tepsiben hagyjuk kb. 10 percig, hogy jól átpuhuljon.
Tálaláskor adhatunk hozzá mustárt és ketchupot.
De úgy is lehet sütni, hogy a sütési idő felénél szórunk rá reszelt sajtot és ráolvasztjuk egy kicsit.
Az élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel. Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk. Ezt háromszögekre sza...
Elkészítési idő:A liszttel elkeverjük a sót, majd beleütjük a tojást a felfuttatott élesztőt, az olajat és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Jól kidagasztjuk,lelisztezni,letakarni és...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk...
Elkészítési idő:Ez a recept egyszerűen mennyei! A kedvenc sós teasütemény receptem, a siker garantált! Nagyon dekoratív, ízében, színében változatos és rendkívül kellemes. Semmiképpen se hagyja ki...
Elkészítési idő: