- 200 ml langyos tej
- 20 g élesztő
- csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 5-6 evőkanál olaj (vagy amennyi kell egy rugalmas, de könnyen nyújtható tésztához)
+ 7 pár virsli (ha soknak találjátok a virslit, akkor lehet hosszában kettévágni és akkor elég kb. 4 pár is)
+ a tetejére tojás
◾️A 200 ml tejben a 20 g élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk.
◾️A lisztben elkeverjük a sót majd hozzáadjuk, az olajat és az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát.
◾️Kb. 40 percig kelesztjük.
◾️Ha a tészta megkelt, akkor tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd óvatosan átemeljük a tepsibe.
◾️A hosszabbik oldalánál sorban csíkokat vágunk, de a széleinél meghagyunk 1-2 cm-t.
◾️A csíkok közti távolság kb. 3 cm.
◾️A virsliket befűzzük a csíkokba (ha lehet, akkor roppanós virsli legyen, például a bécsi virslik megfelelnek erre a célra).
◾️Felvert tojással lekenjük a tésztát és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
◾️Amikor megsült letakarjuk egy tiszta konyharuhával és a tepsiben hagyjuk kb. 10 percig, hogy jól átpuhuljon.
Tálaláskor adhatunk hozzá mustárt és ketchupot.
De úgy is lehet sütni, hogy a sütési idő felénél szórunk rá reszelt sajtot és ráolvasztjuk egy kicsit.
Összegyúrtam, kelesztettem, vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem tejföllel, megszórtam medvehagymával, sajttal. Feltekertem, 1,5 ujjnyi vastag csigákat vágtam. Hőfoko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzákanalazzuk a tejfölt, és ráöntjük az olvasztott zsírt és a langyos tejet. Kicsit á...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a bacont. Ezután hozzátesszük az apróra vágott csirkemellet, fűszerezzük, és jól átforgatjuk, kissé le is süth...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű