Családireceptkönyv.hu

Virslis lábtörlő


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 200 ml langyos tej
- 20 g élesztő
- csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 5-6 evőkanál olaj (vagy amennyi kell egy rugalmas, de könnyen nyújtható tésztához)
+ 7 pár virsli (ha soknak találjátok a virslit, akkor lehet hosszában kettévágni és akkor elég kb. 4 pár is)
+ a tetejére tojás

Elkészítés:


◾️A 200 ml tejben a 20 g élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk.
◾️A lisztben elkeverjük a sót majd hozzáadjuk, az olajat és az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát.
◾️Kb. 40 percig kelesztjük.
◾️Ha a tészta megkelt, akkor tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd óvatosan átemeljük a tepsibe.
◾️A hosszabbik oldalánál sorban csíkokat vágunk, de a széleinél meghagyunk 1-2 cm-t.
◾️A csíkok közti távolság kb. 3 cm.
◾️A virsliket befűzzük a csíkokba (ha lehet, akkor roppanós virsli legyen, például a bécsi virslik megfelelnek erre a célra).
◾️Felvert tojással lekenjük a tésztát és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
◾️Amikor megsült letakarjuk egy tiszta konyharuhával és a tepsiben hagyjuk kb. 10 percig, hogy jól átpuhuljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor adhatunk hozzá mustárt és ketchupot.
De úgy is lehet sütni, hogy a sütési idő felénél szórunk rá reszelt sajtot és ráolvasztjuk egy kicsit.

Virslis lábtörlő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük. Először liszt nélküli deszkán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsi
Finom ropogós keksz
Finom ropogós keksz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Csavart sörös-sajtos rúd
Csavart sörös-sajtos rúd

A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt hozzákeverjük a vajat. A fehérliszt és a rozsliszt összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős keveréket, hogy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk