menu

Családireceptkönyv.hu

lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
60 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék ITT!)
2 g Szafi Fitt himalája só (Szafi Fitt himalája só ITT!)
2 g Szafi Fitt szódabikarbóna (Szafi Fitt szódabikarbóna ITT!)
20 g almaecet (almaecet ITT!)
280 g langyos víz
+2 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz

Elkészítés:


Kavarjuk össze külön edényben a folyékony és a száraz összetevőket.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.

Ezután gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, majd osszuk 3 részre.
Lisztes kézzel formázzuk 17 cm szélesre.

Melegítsünk kókuszolajat (ne legyen a legmagasabbra állítva a hőfok 9 fokozatnál, a 7-es fokozatot ajánlom.)

Süssük ki egyenként a lángosokat, oldalanként 2 percig.
Rakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges olajat beszívja.

1 db 17 cm-es lángos szénhidrát értéke: 25,7 g
100 gramm lángos szénhidrát értéke: 16,3 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos pogácsa 2.
Sajtos pogácsa 2.

A lisztet átszitálom egy nagyobb tálba,az élesztőt elkeverem a tejföllel egy pici cukrot adunk hozzá.A liszthez hozzáadom a margarint zsírt elmorzsolom majd a többi hozzávalókat i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
30 perces sajtos rúd
30 perces sajtos rúd

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kinyújtjuk 1/2 cm vastagra. Megkenjük felvert tojással, szórjuk meg reszelt, sózott sajttal. Kissé nyomkodjuk rá, majd éles késsel vékony, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rúd - Csodasajtos
Rúd - Csodasajtos

1. A tésztát előző nap kell összegyúrni, és egy éjszakát hűtőben pihentetni. 2. Keverjük össze a lisztet 20 dkg reszelt sajttal, és morzsoljuk szét benne a margarint. 3. Ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar tejfölös pogácsa
tejfölös pogácsa

A tejet meglengyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a t...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk