menu

Családireceptkönyv.hu

lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
60 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék ITT!)
2 g Szafi Fitt himalája só (Szafi Fitt himalája só ITT!)
2 g Szafi Fitt szódabikarbóna (Szafi Fitt szódabikarbóna ITT!)
20 g almaecet (almaecet ITT!)
280 g langyos víz
+2 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz

Elkészítés:


Kavarjuk össze külön edényben a folyékony és a száraz összetevőket.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.

Ezután gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, majd osszuk 3 részre.
Lisztes kézzel formázzuk 17 cm szélesre.

Melegítsünk kókuszolajat (ne legyen a legmagasabbra állítva a hőfok 9 fokozatnál, a 7-es fokozatot ajánlom.)

Süssük ki egyenként a lángosokat, oldalanként 2 percig.
Rakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges olajat beszívja.

1 db 17 cm-es lángos szénhidrát értéke: 25,7 g
100 gramm lángos szénhidrát értéke: 16,3 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A tejet meglangyosítjuk, kicsi cukrot és lisztet szórunk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A liszttel, sóval, borssal, tejföllel, borral, zsírral, tojással, a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Ropogós keksz
Ropogós keksz

A víz és az olaj kivételével az összes szárazanygot egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem az olajat és a vizet, megint kevertem rajta párat. Elsőre nem kell megij...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
265. Sajtos pogácsa
265. Sajtos pogácsa

A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk