30 dkg tk liszt
10 dkg vaj (vagy zsír, de abból kevesebb)
1,5 tk sütőpor
1 tk őrölt paprika
1 tojás
magok és fűszerek
víz
Minden hozzávalót összegyúrunk, majd vékonyra kinyújtjuk és feldaraboljuk.
A fenti hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztánkat. Először a legnagyobb köröket szaggatjuk, majd zsírozott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, lisztet, a főtt, áttört burgonyát és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5-6 cm-es rudacskákra vágjuk. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverem a sót, majd az összetört túróhoz adom a vajjal együtt. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom, majd enyhén lisztezett munkafelületen kb 1 cm vastagságúra nyújtom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű