Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

666. Sajtos papucs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 TOJÁS
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk só
1 tk cukor

Töltelék:
2,5 dl tej
2,5 ek liszt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
1 tubus sajtkrém
reszelt sajt a forgatáshoz

Elkészítés:


Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.
15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük. A vajat habosra keverjük, és a sajtos masszával összekeverjük.
A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket. Ne nyomjuk össze! Tetejét felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült, kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, óvatosan széthajtjuk, és a sajtkrémmel bőven megkenjük, majd reszelt sajtba forgatjuk. Hűtőben tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtos-sós krékerek
Sajtos-sós krékerek

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, eset...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpehely pogácsa
Zabpehely pogácsa

Egy tálban alaposan összekeverjük a zablisztet és a tejsavó proteint a szódabikarbónával. Utána a jöhet a kefir, túró, tojás-trió… és legvégül a kókuszzsír – folyékony formájában....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Túrós, sajtos rúd
Túrós, sajtos rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a köménnyel. Felvágjuk kis rudakra (kb. 1-1,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Virslis kiflik
Virslis kiflik

◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. ◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidag...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk