50 dkg finomliszt
25 dkg fagyos vaj
1 csapott ek só
1 dl tejföl
1 kk kristálycukor
2,5 dkg élesztő
3 tojássárgája
16 db virsli
10 dkg trappista sajt reszelve
1 kk étolaj a kenéshez
A virsliket kettévágjuk. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat vagy margarint majd az egészet összekeverjük a sóval. A tejfölt kéz melegre melegítjük, összekeverjük a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle. Pihentetés nélkül 20-22cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan 8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb felőli tésztarészekre 1 fél virslit fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk. A másik 3 cipóval is így járunk el, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük szép aranysárgára. Frissen az igazi, de ha marad belőle melegítve is kitűnő. Ketchuppel vagy mustárral fogyasztjuk.
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. 2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy keverőtálban alaposan elkevertem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a borsot, a cukrot, a sütőport és a sörélesztő pelyhet. A nedves hozzávalókat: az olívaolajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű