50 dkg finomliszt
25 dkg fagyos vaj
1 csapott ek só
1 dl tejföl
1 kk kristálycukor
2,5 dkg élesztő
3 tojássárgája
16 db virsli
10 dkg trappista sajt reszelve
1 kk étolaj a kenéshez
A virsliket kettévágjuk. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat vagy margarint majd az egészet összekeverjük a sóval. A tejfölt kéz melegre melegítjük, összekeverjük a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle. Pihentetés nélkül 20-22cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan 8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb felőli tésztarészekre 1 fél virslit fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk. A másik 3 cipóval is így járunk el, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük szép aranysárgára. Frissen az igazi, de ha marad belőle melegítve is kitűnő. Ketchuppel vagy mustárral fogyasztjuk.
1. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd többször hajtogatva ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd sütőlapp...
Elkészítési idő: 45 percA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő:A kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom. A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli da...
Elkészítési idő: 25 perc