50 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1.5 dl kefir
2 db tojás
0.5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor (csapott)
5 kávéskanál só (csapott)
25 dkg sajt (szeletelt)
A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk.
Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
Tojássárgával kenjük, és szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejfölben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat, lisztet, sót, 15 dkg reszeltsajtot, a tojás sárgáját jól összegyúrjuk, pihentetjük kb 1 órát. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, dereje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű