50 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1.5 dl kefir
2 db tojás
0.5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor (csapott)
5 kávéskanál só (csapott)
25 dkg sajt (szeletelt)
A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk.
Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
Tojássárgával kenjük, és szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az olajjal felforraljuk, mikor elkezd forrni takarékra vesszük, beleöntjük a lisztet. Rögtön elkezdjük kavarni a robotgéppel, kb. fél-egy percig. Majd levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű