Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű magos lapok


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200gr liszt (100% teljes kiőrlésű vagy keverve, maximum 30% fehér liszttel)
100ml lenmag
100ml napraforgómag
100ml szezámmag
40gr apró szemű zabpehely
1 tk sütőpor
1,5 tk só
200ml víz
100ml étolaj

Elkészítés:


Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír között leheletvékonyra nyújtom. Hosszú pengéjű késsel formára vágom, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Minél vékonyabbra sikerül nyújtani, annál ropogósabb lesz.
A megadott mennyiség 1-1,5 gáztepsire nyújtható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos sajtos pogácsa/ Mező Éva receptje alapján
Kovászos sajtos pogácsa/ Mező Éva receptje alapján

A hozzávalókat összegyúrtam. 4 órát kelt asztalon. Kinyújtottam, feltekertem mint a bejglit. Lelapítottam, kètoldalról egymásra hajtottam. Hűtőben kelt 8 órát. 10 percig mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos kréker
Sajtos kréker

A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Pizzás virágrolád
Pizzás virágrolád

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a tojást és tojássárgáját az olajjal simára keverjük. A lisztet a sóval elkeverjük, beleöntjük a tojásos elegyet, majd a felfutta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúról...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk