1 kg burgonya
kb 40-50 dkg liszt
só
olaj
Kb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilvás gombóc tésztája, de valamivel több liszt kell hozzá. Kinyújtani kb. 3-4 mm vastagra. Majd megkenni vékonyan olajjal. Feltekerni, de nem mint a kalácsot, hanem inkább csak egymásra hajtogatni 3x-4x. Utána késsel picit mintázni, majd 7-8 cm-es darabokra vágni. Kiolajozott tepsibe rakni és 200 fokon megsütni. Ha szépen pirul a teteje, már kész is. Jó étvágyat !
az anyagokat összegyúrjuk, úgy,hogy az élesztőt csak belemorzsoljuk...... a deszkán ha még fel vesz lisztet jól összegyúrjuk....kinyújtjuk..szaggatjuk... tojással megkenjük....negy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fuszeres, fokhagymas vajhoz a tetejere szuksegunk lesz : 80 gr vajra egy fel marek bazsalikomra 1 fel marek petrezselyemlevelre 4 cikk reszelt fokhagymara. A leveleket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt összegyúrtam. Hagytam pihenni 20 percig, majd lisztezett szilikon lapon lazán átgyúrtam. Majd 1 cm vastag 24 x 26 cm-es...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű