70 dkg rétesliszt,
25 dkg margarin,
6 ek. disznózsír,
2 tojássárgája,
3 dkg friss élesztő,
1 dl tej (az élesztő futtatásához),
15 dkg reszelt sajt,
175 g tejföl,
3 teáskanál só.
- Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
- A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, a felfuttatott élesztőt.
- Összegyúrjuk alaposan, majd fél órát pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével megkenjük, a reszelt sajt maradékával megszórjuk, és rudakat vágunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és sütjük. Kb. 180-190 fokon 15-20 percig.
Először is készítsük el a vajas tömeget. A felkockázott vaj 80%-át, valamint a liszt 20%-át tegyük konyhai robotgépbe (ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor kézzel kell dolgoznunk)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegyen jó langymeleg a konyhánk! Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljük ki a gáztepsinket sütőpapírral. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet kics...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 1 evőkanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzá keverjük a sót, cukrot, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. 3. Bele öntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fehérjét kemény habba verjük, a sárgáját összekeverjük a fenti tartalmakkal és hozzáadjuk a tojások habját. Megsütjük, miután kih lt 3 egyenl részre vágjuk. Töltelék- 400 gr....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű