50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor
a tetejére:
1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezám- és köménymag
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.
Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék. :)Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
Másnapra is maradt egy kevés, így letesztelhettem, ugyanolyan élvezhető maradt.
1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem....
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesMindent összekeverni. 1 órát keleszteni, nyújtani, szaggatni. Tojással megkenni a tetejét, sajtot szórni rá. Még 15 percet keleszteni. 180°-on megsütni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A tejfölt a cukorral összekeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Amíg megkel a lisztet a margarinnal, a sóval, és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd a köz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovászhoz a tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, valamint a lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A tésztához a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű