Tészta:
40 dkg sima liszt
40 dkg rétesliszt
1 dl mák (nem kell darálni)
2 evőkanál só
1 csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt
2 kocka margarin (50 dkg) 2 tojássárgája
1 pohár tejföl
tetejére:
reszelt sajt
szezámmag
ételízesítő- őrölt szinespaprikával
stb izlés szerint
A tészta hozzávalóit összegyúrom, nem egészen 1 cm-re nyújtom, tojásfehérjével megkenem, melybe belekeverek kevés ételízesítőt, megszórom egyrészét reszeltsajttal, másik részt szezámmal, stb őrölt köménnyel. Hosszú rudakat vágok belőle. Kisütöm
Sokáig eláll fémdobozban, már ha van ideje
A töltelék ropogósra sütött bacon, aminek a kisült zsírjából tettem a tésztába, fantasztikus ízt adott neki. Hogy ne legyen száraz készítettem egy besamel alapú sajtmártást, azzal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsa szaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és egy cs...
Elkészítési idő: 30-40m Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő géppel kidolgoztatom. Kicsit hagyom pihenni, majd kinyújtom és rákenem a sós-borsos darált...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA meglangyosított cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük pár percre, hogy megkeljen. A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a sót. Beletesszük a túrót, a tojás s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű