sajt
1 db
tejföl
1 evőkanál
tojássárgája
1 db
-
liszt
16 dkg
sajt
18 dkg
Ráma
12 dkg
tojássárgája
3 db
élesztő
1 dkg
tejföl
1 evőkanál
A lisztet, a 18 dkg reszelt sajtot, a Ramát, a 2 db tojássárgát, az 1 ek. tejfölt és az 1 dkg élesztőt szétmorzsoljuk. Egy kevés sót adunk hozzá és összegyúrjuk.
Lépés 2
Kétszer kinyújtjuk és hajtogatjuk mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük. Egy óra múlva 1/2 cm vastagra sodorjuk.
Lépés 3
Összekeverünk 1 tojássárgát 1 ek. tejföllel és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, perec formával kiszúrjuk.
Lépés 4
A leesett darabkákat újból összegyúrjuk és derelyevágóval rudakat vágunk belőle. Tepsibe rakjuk és közepes meleg sütőben szép pirosra sütjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Lisztezett felületen a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk ( én felesp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet átszitálom, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a tojás sárgáját, tejfölt, tejet, olvasztott vajat. ( A vajjal vigyázzunk! Ne legyen forró! A tojás miatt.) Összegyúrom,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összekeverjük, és jól kigyúrjuk, majd négy cipót formálunk. Külön nem kell keleszteni. 2. A cipókat gáztepsi nagyságúra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz