50 dkg liszt
30 dkg tepertő /darálva/
3 dkg élesztő
1 dl tejföl
15 dkg vaj
1 tojás
1 ek só
1 tk bors
1 - dl tej az élesztő felfuttatásához
A langyos tejbe tesszük az élesztőt és állni hagyjuk. Mikor az élesztő megkelt akkor. az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg vajjal 1 dl tejföllel és az élesztős keverékkel és sóval és borssal. Könnyű tésztává gyúrjuk .Kinyújtjuk a tésztát és a tepertőkrémet 3 felé osztjuk. Megkenjük a tepertőkrém egyharmadával .Összehajtjuk és kicsit állni hagyjuk 20 - 25 percig.
Aztán megint kinyújtjuk és megismételjük a műveletet.Mikor megpihent a tészta , akkor 1 cm vastagra kinyújtjuk és bevagdossuk a tetejét kockásra.Kiszaggatjuk és zsírozott és lisztezett tepsire tesszük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.Megkenjük felvert tojással , megszórhatjuk kömény maggal is, ha szeretjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 30 percig sütjük.
A tepertőkrémet is fűszerezhetjük, sóval borssal és így kenjük meg a tésztát.mikor kiszaggattuk a tésztát akkor egyenként a kezünkkel kör körös mozdulatokkal formázhatjuk,hogy vastagabb legyen.Szépen megkel a tepsibe sütés közben.
1. A tejet és a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. A lisztet, tojássárgáját, tejfölt és sót összedolgozzuk az élesztős tejjel és olvasztott vajjal és egy ór...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KönnyűAz áttört túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az áttört burgonyát. A tojással, tejföllel és a liszttel jól összedolgozzuk, sóval borssal ízesítjük. Lisztezett gyúródeszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyurunk. A tepertőt a margarinnal összedolgozzuk. A tésztát elnyujtjuk és rákenjük a tepertő krémet. Háromszor hajtogatjuk, közbe pihentejük. Végül ujjnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű