menu

Családireceptkönyv.hu

Tepertős pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 -6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
30 dkg tepertő /darálva/
3 dkg élesztő
1 dl tejföl
15 dkg vaj
1 tojás
1 ek só
1 tk bors
1 - dl tej az élesztő felfuttatásához

Elkészítés:


A langyos tejbe tesszük az élesztőt és állni hagyjuk. Mikor az élesztő megkelt akkor. az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg vajjal 1 dl tejföllel és az élesztős keverékkel és sóval és borssal. Könnyű tésztává gyúrjuk .Kinyújtjuk a tésztát és a tepertőkrémet 3 felé osztjuk. Megkenjük a tepertőkrém egyharmadával .Összehajtjuk és kicsit állni hagyjuk 20 - 25 percig.
Aztán megint kinyújtjuk és megismételjük a műveletet.Mikor megpihent a tészta , akkor 1 cm vastagra kinyújtjuk és bevagdossuk a tetejét kockásra.Kiszaggatjuk és zsírozott és lisztezett tepsire tesszük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.Megkenjük felvert tojással , megszórhatjuk kömény maggal is, ha szeretjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tepertőkrémet is fűszerezhetjük, sóval borssal és így kenjük meg a tésztát.mikor kiszaggattuk a tésztát akkor egyenként a kezünkkel kör körös mozdulatokkal formázhatjuk,hogy vastagabb legyen.Szépen megkel a tepsibe sütés közben.

Tepertős pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos rúd - Ángyi néni
Sajtos rúd - Ángyi néni

Ezt összegyúrjuk, és már lehet sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kefires kifli
Kefires kifli

Az élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, a tojásokat, az étolajat, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. Közepesen kemény tés...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pizzás pogácsa (Annuskám)
Pizzás pogácsa (Annuskám)

A friss élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, beleszórjuk a cukrot és egy kiskanállal simára keverjük, hogy felfusson. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, beleszórjuk a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtszószos,omlós csiga
Sajtszószos,omlós csiga

A lisztet, sót, sütőport és a szárított élesztőt elkeverjük. Késes robotgépben morzsássá aprítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az egész tojást is. A keveréket tálba öntjük és an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk