menu

Családireceptkönyv.hu

Piaci lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


Elkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

Piaci lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pehelykönnyű krumplis pogácsa
Pehelykönnyű krumplis pogácsa

A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és kelni hagyom. A burgonyát kockára vágom és sós vízben puhára főzöm. A lisztben elmorzsolom a zsírt, sót. Krumplin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  burgonyás pogácsa
burgonyás pogácsa

Elkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos rúd - Ádámné Tercsi
Sajtos rúd - Ádámné Tercsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Hajdinás mini perec
Avatar Dorottya Kedvelnék
Hajdinás mini perec

A vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk