30 dkg reszelt sajt,
50 dkg liszt,
2 csapott teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál só,
4 tojássárgája,
30 dkg margarin
2 ek tejföl
a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.
A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk konyharuhával. Amíg az élesztő felfut (kb. 5 perc), van időnk lereszelni a sajtot. Egy nagy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. 45 perc kelesztés után átgyúrjuk, és 20 percig még tovább kelesztjük. Kisodorjuk ujjnyi vastagra, és ketté hajtjuk,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a szalakálival, hozzáadjuk a margarint, sót és végül a tejfölt. Összegyúrjuk és 2 órát pihentetjük. Kinyújtjuk, perec formázóval kiszaggatjuk és végül tojás...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű