12,5 dkg reszelt trappista sajt
35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 db tojás
1 dl tejföl
1 kk. só
1 ek. étolaj
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kis gombócokat formáltam,kicsit meglapítottam és a gofri sütőben megsütöttem.
Felét nagyobbra sütöttem,nagyobb gombócokat és sodrófával kisodorta és így tettem a gofri sütőbe sülni.
Akinek nincs speciális sütője,ajánlom a gofri sütőt.
ebben is ép úgy megsül.
Hát bizony hosszadalmas volt a kisütése,de megérte.
1. Először elkészítjük a sajtkrémet. A tojást elkeverjük 4 dkg reszelt sajttal, a liszttel és a fűszerekkel. 2. Apródonként hozzáadjuk a tejet, és kavargatva krémmé főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztbe belekeverni a szódabikarbónát és a sót,elmorzsolni a zsiradékkal,hozzáadni a reszelt sajtot,egész köményt,összegyúrni a tejföllel és tojással,kigolyózni,sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jó szokás szerint beleeresztettem a kenyérsütőbe és megdagasztattam vele…utána jó vékonyra sodortam a tésztát, pereceket formáltam és sütőpapíros tepsire tettem. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A tésztát feltétlen egy éjszakát pihentetni kell. A krumplit egészben megfőzzük, megtisztítjuk és finomra törjük. Teljesen kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóva...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű