12,5 dkg reszelt trappista sajt
35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 db tojás
1 dl tejföl
1 kk. só
1 ek. étolaj
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kis gombócokat formáltam,kicsit meglapítottam és a gofri sütőben megsütöttem.
Felét nagyobbra sütöttem,nagyobb gombócokat és sodrófával kisodorta és így tettem a gofri sütőbe sülni.
Akinek nincs speciális sütője,ajánlom a gofri sütőt.
ebben is ép úgy megsül.
Hát bizony hosszadalmas volt a kisütése,de megérte.
Keverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, ke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szalalkálival elkeverjük ,a margarinnal elmorzsoljuk,a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk,hogy könnyen kezelhető legyen. ½ cm vastagra kinyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű