Hozzávalók:
– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű