Tésztához:
kb 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
7,5 dkg margarin
pici só
1 citrom reszelt héja
A bukták kenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
1 cs csokis ízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )
A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis-lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
A tojások sárgáját a cukorral, étolajjal, vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. Elfelezzük a tésztát, majd az egyikbe belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. ◾️Az édesítőt kikeverjük a tojások sárgájával, a kakaóporral és a sütőporral. ◾️A felvert tojásfehérjével óvatosan összeforgatjuk. ◾️Sütőpapír...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,annyi darált diót teszünk bele,hogy jól formázható legyen.Vizes kézzel golyókat formázunk,majd a végén darált dióba forgatjuk a golyókat.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű