30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz.
1 Dr.Oetker puncsmáz
Továbbá:
15×25 cm -es forma folpackal bélelve
A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni.
Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a tűzről,a kakaóport hozzá keverjük.
A babapiskótát összetörjük,3 - 4 db-ot vékonyabb csíkokra vágtam.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal.
Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt,a mázzal bevonjuk.
A zacskón megtalálható a használati utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
Finom lett!
Az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat. Mindent alaposan összekeverünk, és e...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni. A lisztet, sütőport, szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gomboc hozzávaloit keverd jol össze és hagyd állni 1 orát a hütöben,hogy a zabkorpa jol megszivhassa magát.Miután letelt az egy ora,picit vizezd be a kezedet és formálj gombocoka...
Elkészítési idő: 80-90 perc Nehézség: Könnyűtésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű