30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz.
1 Dr.Oetker puncsmáz
Továbbá:
15×25 cm -es forma folpackal bélelve
A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni.
Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a tűzről,a kakaóport hozzá keverjük.
A babapiskótát összetörjük,3 - 4 db-ot vékonyabb csíkokra vágtam.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal.
Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt,a mázzal bevonjuk.
A zacskón megtalálható a használati utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
Finom lett!
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-s...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc, 12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi, 2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze. 2.A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze. 3.A tojásos keverékhez adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű