Ugyanaz a bögre legyen a mérce (kb 2-2,5 decis normál)!!!
Hozzávalók a sütihez:
1 bögre (2 dl) víz
22 dkg vaj vagy Rama sütőmargarin (másmilyen margarin is jó)
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt
2 bögre kristálycukor
1 evőkanál szódabikarbóna
Fél bögre (1 dl) natúr joghurt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg vaj vagy sütőmargarin
Hozzávalók a süti tetejére:
12 dkg sütőmargarin
4 evőkanál keserű kakaópor
6 evőkanál natúr joghurt
1 bögre kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag ét torta reszelék(egérkaki)
1. A vízben felforralom a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzom. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, az előzőekhez keverem. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
2. Kivajazott tepsibe simítom, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 ºC, légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 20 percig sütőm.
3. A tészta tetejére valókat az ét torta reszelék(egérkaki) kivételével megmelegítem. A megsült kész süteményt egy széles pengéjű késsel meg kell döfködni jó sűrűn, hogy bele tudjon szivárogni a máz. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenem, s csak akkor szeletelem fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta. Az ét tortareszelék mehet a tetejére.
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a mézet, és a zsírt, majd jól összegyúrjuk. 350 g búzaliszt (BL55), 100 g búza-rétesl...
Elkészítési idő: 60 percEgy nagyobb gáztepsit kikenünk olajjal, és ráfektetünk három réteslapot. Erre ráöntjük a fele keveréket, megszórjuk gyümölccsel. Erre két réteslapot teszünk, majd a keverék másik f...
Elkészítési idő:Törjük át a túrót, és keverjük el a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: