Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300 ml langyos kókusztej
1 ek cukor
1 ek száraz élesztő
75 ml olaj vagy kókuszzsír
1 ek almaecet
1 lenmagtojás (1 ek lenmagliszt + 3 ek víz)
36 g útifű maghéj
1 ek almapüré
1 g aszkorbinsav (opcionális)
2 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
1 tk só
100 ml xilit
60 g tápiókaliszt
60 g barna rizsliszt
100 g kölesliszt
140 g hajdinaliszt

Töltelék
100 g kókuszzsír
fahéj
100 ml xilit
1 ek szilvalekvár

Elkészítés:


1. A kókusztejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. Amíg az élesztőre várunk, elkészíthetjük a lenmagtojást: a lenmaglisztet és a vizet egy pohárban kocsonyás-pudingos állagúra keverjük.
3. Az olajat, almaecetet és az útifű maghéjat belekeverjük az élesztős tejbe. Kicsit félretesszük, várjunk, amíg az útifű maghéj megszavja magát nedvességgel.
4. Addig a száraz hozzávalókat is elvegyítjük egymással.
5. Ha elkészült, hozzákeverhetjük a tejhez az almapürét, és dobjuk bele a lenmagtojást is, majd mehetnek bele a száraz alapanyagok.
6. Keverjük jól össze, míg egynemű, kicsit nedves tésztát nem kapunk (az útifű maghéj még úgyis felvesz egy kis nedvességet), majd hagyjuk kelni 40 percet.
7. A tölteléket is készítsük el.
8. Ha megkelt, gyúrjuk át ismét, majd válasszuk ketté a tészát. Az egyik felét nyújtsuk ki vékonyra, kenjük be a töltelékkel, tekerjük fel, majd egy éles késsel vágjunk 1-2 cm széles csíkokat belőle.
9. A nyers csigákat betehetjük egymás mellé egy jénai tálba vagy sütőpapíron egy tepsibe.
10. Ha még aznap meg szeretnénk őket sütni, hagyjuk kelni még 40 percet (és készítsük el addig a tészta másik részét is). De kipróbálhatjuk a hűtős verziót is, ebben az esetben a második kelesztés egy éjszaka alatt, a hűtőben történik.
11. Ha megkeltek, mehetnek be a sütőbe, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyjából 30 csiga lesz belőle, ha te is a vékony tésztát preferálók csoportjába tartozol.

Ha nem sürgős a sütés, melegen ajánlom a hűtőben való kelesztést, eddig remek tapasztalataim vannak vele.

Ha érzékeny vagy az élesztőre, akkor helyette használhatsz szódabikarbónát is.

Fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Erdei gyümölcsös belga csokitorta
Erdei gyümölcsös belga csokitorta

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos barackos pite
Lenmagos barackos pite

A tojásokat az édesítővel kicsit kihabosítjuk, majd felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztes keveréket és a tejfölt, olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a (20×30 cm-es) é...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű kevert gyümis süti
Egyszerű kevert gyümis süti

Egy igazi gyors és egyszerű kevert tésztát. Ez egy régi recept, mindenféle gyümölccsel működik Az epret kicsit korábban megmostam, kicsumáztam és kettévágtam. papírtörlőre téve a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zserbó- saját recept szerint
Zserbó- saját recept szerint

Az élesztőt felfuttattam cukros tejben és mindent összegyúrtam. Egy lágy tésztát kaptam. Míg kicsit pihent elkészítettem a tölteléket. - 30 dkg darált diót - 10 dkg darált mandu...

Elkészítési idő: 1 óra15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk