menu

Családireceptkönyv.hu

Sütés nélkül/Ribizli torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


az alsó részhez:
30 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
2 dl víz
1,5 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
5 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
3 lap zselatin vagy 5 gramm por zselatin
2-3 teáskanál fekete ribizli liszt

a kókuszkrémhez:
4 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
2 evőkanál eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleózoknak cukor)
2 lapzselatin vagy 4 gramm por zselatin
10-15 dkg ribizli

Elkészítés:


A zselatint fél deci vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi anyaggal turmixgépben vagy késes aprítóban sima. egynemű krémmé dolgozzuk. 18 centis, oldalán sütőpapírral bélelt (ha a belső oldalára kis zsiradék pöttyöket teszünk könnyen rátapad a formára a papír és nem csúszkál el) kapcsos tortaformába töltjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Elkészítjük a felső réteget, amihez a kókuszkrémet az édesítővel közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a zselatint és folyamatosan addig keverjük, amíg fel nem oldódik a krémben. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, arra figyelve hogy ne dermedjen meg. A már szilárd túrós rétegre öntjük. Rászórjuk a ribizli szemeket (ha óvatosan egyenként szórjuk egy idő után a tetetjén maradnak a szemek). Másnapig hűtőszekrénybe téve dermesztjük, ekkorra a torta szépen szeletelhetővé válik.

Sütés nélkül/Ribizli torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Ribizlis piskótarolád
Ribizlis piskótarolád

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű , lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MÁKOS PISKÓTA
MÁKOS PISKÓTA

6 tojást, 6 eka cukorpótlóval habosra keverek, majd 6 eka darált mákot és 1/1 csomag sütőport hozzáforgatok. 180 fokon 35-40 perc alatt ( tűpróbáig) megsütöm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zongorabillentyű (karácsonyi aprósütemény)
Zongorabillentyű (karácsonyi aprósütemény)

A darált diót keverjük össze a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Közben, ha nagyon ragadna a kezünkhöz, szórjuk meg...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Néger kocka 2
Néger kocka 2

A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk