Családireceptkönyv.hu

Era epres sütije Forrás: http://webcukraszda.hu/era


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg kókuszzsír
10 dkg gyümölcscukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 dl tej
20 dkg tönkölybúza liszt (fehér)
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 csomag puncs ízű pudingpor
6 evőkanál gyümölcscukor
9 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál szódabikarbóna

Krémhez:0.5 kg eper (lehet fagyasztott is)
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
1 csomag étkezési zselatin
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg gyümölcscukor (darálva)





Elkészítés:


Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt 30 x 20 centiméteres tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk. Körülbelül 175 °C-ra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel kikeverjük. Ha fagyasztott epret használunk, először kiolvasztjuk, majd ugyanúgy járunk el, mint a friss eprenél. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd az eperhez adjuk. A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk az eperhez. A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük az epres krémmel. A kihűlt tésztára simítjuk és szeletelésig hűtőbe tesszük.

Forrás: http://webcukraszda.hu/era-epres-sutije/

Era epres sütije  Forrás: http://webcukraszda.hu/era

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Csokoládés almás piskóta, csoki bevonattal
Csokoládés almás piskóta, csoki bevonattal

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és leres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Román krémes
Román krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük. A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KÓKUSZOS GOLYÓK
KÓKUSZOS GOLYÓK

TÉSZTA az összetépkedett tésztákat összekevertem a mázzal rummal...kicsit hűlni hagytam és golyókat formáztam belőle majd reszelt kókuszba megforgattam MÁZ az anyagokat összef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Fahéjas- mézes szelet
Fahéjas- mézes szelet

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a fahéjjal. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk