Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Házi Turó Rudi


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
150 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd (belseje)
18 g zselatinpor
90 ml víz
A bevonáshoz
400 g étcsokoládé (45-59%-os)

Elkészítés:


A túrót egy szitán áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, citrom reszelt héját, vanília kikapart magjait, összekeverjük.

A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és hagyjuk megduzzadni.

Ha megduzzadt betesszük a mikroba és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon. Hozzáadjuk a túróhoz és jó alaposan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe 20 percre.

Ha kivettük, akkor rudakat sodrunk belőle. Úgy a legegyszerűbb, ha fogunk egy celofánt vagy egy nem használt zacskót, és ezzel sodorjuk. Én rátettem egy gömböt a túróból a celofánra, majd a két mutatóujjammal húztam lefelé, és közben lett szép hosszúkás formája, persze közben érdemes szorosan tartani, hogy tömörüljön össze. (Illetve ha 1-2 csepp vizet is használunk hozzá. Én k.b 2 db-onként ennyit elkentem a celofánomon, mert így nem ragadt oda. A víz nélkül picit ragad, a celofánhoz is, illetve a kezünkhöz is. Vigyázni kell, hogy tényleg csak max. 1-2 csepp legyen az a víz.

két végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Amíg a csokoládét megolvasszuk, mehet a hűtőbe hűsölni picit.
A csokoládét apróra vágjuk és gőz felett a háromnegyedét felolvasszuk, de épp csak, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék apróra vágott csokoládét és összekeverjük addig, míg elolvad, benne a többi a csoki ezzel picit visszahűtjük. (Érdemes jó minőségű magas kakaótartalmú csokoládét használni, nálam ez 50%-os kakaó tartalmú, mert ez nem keserű annyira még és a gyerkőceim is szeretik.)
Egy sütőpapírra picit nagyobb csíkokat kenünk az olvasztott csokoládéból, mint a rudijaink, és erre ültetjük őket, majd betesszük a hűtőbe picit, hogy összekössenek.

Pár perc elteltével kivesszük, rácsra tesszük, és az olvasztott csokoládéval bevonjuk őket. (Én egy kanállal csurgattam rá, majd segítettem, hogy mindenhol bevonja, és egy késsel visszatesszük a sütőpapírra, majd ha az összes kész, akkor mehet vissza picit a hűtőbe, míg megszáradnak.

Akkor betehetjük egy jól záródó dobozba, vagy be is csomagolhatjuk akár. Nálam már sorakozott a kóstolóbrigád mire kész lett a házi túró rudi. ;)



Trükkök, tippek, praktikák:


tökéletesek, hogy megmutassa az ember, hogyha én ilyet tudok, akkor bárki tud. Érdemes elkészíteni ezt a túró rudi receptet, mert nagyon finom, és ebben semmi tartósító vagy ízfokozó, csupán amit beletettünk. Nekem ebből az adagból 22 db lett, talán csöppet vastagabbak, mint bolti társaik. A kész rudikat egy jól záródó dobozba tettem be a hűtőbe és onnan csócsálták el a csemetéim.

Házi Turó Rudi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kilós kalács
Kilós kalács

Élesztőt felfuttatjuk 3 dcl langyos tejel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet..... nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni.... dagasztás után a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Diósszelet
Diósszelet

A sárgákat a porcukorral, vízzel összedolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és megsütjük. A krémhez a tejet, pudingport és tojást sűrű péppé főzzök, ha a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos krémes másképp
Pudingos krémes másképp

--a 2 vaníliás pudingot + 7.5 dl tejben megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot -hagyjuk hűlni - -a zselatint elkeverjük a 1,5 dl langyos vízzel és a kihűlt pudingos krémhez...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszkocka másként
Kókuszkocka másként

A tojásokat kikavarjuk a cukorral meg a mézzel, majd végül a margarinnal. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tojásos masszához és a tejjel csomómentesre kavar...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk