Családireceptkönyv.hu

Túrós pite.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finom liszt,25 dkg margarin,12 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor,1 csomag sütőpor,pici só,2 egész tojás,1 dl tejföl. Töltelék:1 kg túró,4 csomag vaníliás cukor,4 tojás,1 csomag vaníliás pudingpor,ízlés szerint cukor,citrom reszelt héja.A szóráshoz gríz.

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,mindent bele rakunk sorba,és összegyúrjuk.2 részre osztjuk,lisztes deszkán kinyújtjuk,sütőpapíros tepsibe rakjuk,az első lapot grízzel megszórjuk,és rá rakjuk a túrós tölteléket,és erre kerül a másik lap.Villával megszurkáljuk,tojással le kenjük.Előmelegített 200 fokos sütőben meg sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Túrós töltelék el készítése:A töltelékhez össze keverünk mindent a tojás fehérje nélkül,amit habbá verve adunk a túróhoz.A tésztához hozzá adom a tojás sárgát,és nem kell annyi tojás bele.

Túrós pite.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brownie duplán csokis
Brownie duplán csokis

A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a Rama margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyors karácsonyi keksz
Gyors karácsonyi keksz

Minden összetevőt konyhai robotgépbe teszünk és turmixolunk. Ha maradnak benne datolya darabkák, az nem baj, sőt. Egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsire 10 halmocskát kanalazunk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Könnyű út: Brulee tortácska
Könnyű út: Brulee tortácska

1. Előkészítek 4 darab, kb. 10 cm átmérőjű desszertgyűrűt (vagy kisebből többet), és egy sütőpapírral bélelt tálcára teszem őket. 2. A kekszet ledarálom, a vajat megolvasztom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis marcipánmassza fillérekből
Hamis marcipánmassza fillérekből

A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk